Çölyak Şenliği | Beslenme ve Diyetetik | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

BESLENME VE DİYETETİK

Çölyak Şenliği

Çölyak Şenliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik bölümü olarak çölyaklı çocuklara özel Çölyak Şenliğimizi eğlenceli bir şekilde gerçekleştirdik. Buğdayda doğal olarak bulunan gluten isimli maddeyi ne yazık ki sindiremeyen çölyaklı çocuklar için Uzman Diyetisyen Elif Figen KUTLUAY önderliğinde kapsamlı bir mutfak atölyesi düzenledik. Bu atölyede glutensiz un ve un ürünleri ile sağlıklı bireylerin her gün yediği fakat çölyaklı çocukları tüketemediği pastalar, börekler, kurabiyeler, köfteler, makarnaları büyük bir titizlikle pişirerek öğle yemeğinde çölyaklı çocuklarımızı ağırladık. Gaziantep Çölyak Derneğininde katkısıyla şekillenen şenliğimiz, konuşmalar, plaket takdimi ve glutensiz ürünlerden oluşan hediye paketlerinin dağıtımı ardından keyifli bir şekilde son buldu. Çocuklarının sevincinin gözlerinden okunduğu bu etkinliğimizde emeği geçen herkese teşekkür ederiz..

Haberin fotoğrafları;

colyak senligi
Çölyak Şenliği