Hasan Kalyoncu Üniversitesi | Beslenme ve Diyetetik Bölümü Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Havalimanı Yolu 8.Km Şahinbey / Gaziantep
Tel:90 (342) 211 80 80, Fax:90 (342) 211 80 81, E-mail: info(at)hku.edu.tr 2008 Hasan Kalyoncu
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Web Sayfası
Dersler
BES101
..........................................................
BESLENME İLKELERİ I
BES103
..........................................................
FİZYOLOJİ I
BES109
..........................................................
TEMEL KİMYA
BES111
..........................................................
DEMOGRAFİK YAPI VE SAĞLIK
BES113
..........................................................
ANATOMİ I
BES117
..........................................................
MESLEKİ ORYANTASYON
MAT103
..........................................................
TEMEL MATEMATİK
İNG111
..........................................................
İNGİLİZCE I
TÜR101
..........................................................
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI I
AİİT101
..........................................................
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I
BES102
..........................................................
BESLENME İLKELERİ II
BES104
..........................................................
FİZYOLOJİ II
BES108
..........................................................
TIBBİ BİYOLOJİ VE GENETİK
BES114
..........................................................
ANATOMİ II
İNG112
..........................................................
İNGİLİZCE II
TÜR102
..........................................................
TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI II
AİİT102
..........................................................
ATATÜRK İLKELERİ VE İNKİLAP TARİHİ II
BES120
..........................................................
TOPLUM BİLİM
BES219
..........................................................
İLETİŞİM BECERİLERİ
BES201
..........................................................
SPOR VE BESLENME
BES203
..........................................................
BESLENME BİYOKİMYASI I
BES205
..........................................................
GIDA KİMYASI VE ANALİZLERİ I
BES207
..........................................................
GENEL MİKROBİYOLOJİ
İŞL211
..........................................................
GENEL İŞLETME
İNG211
..........................................................
İNGİLİZCE III
BES213
..........................................................
FONKSİYONEL BESİNLER
BES202
..........................................................
GIDA KONTROLÜ VE MEVZUATI
BES204
..........................................................
BESLENME BİYOKİMYASI II
BES206
..........................................................
GIDA KİMYASI VE ANALİZLERİ II
BES208
..........................................................
GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
İNG212
..........................................................
İNGİLİZCE IV
İLK202
..........................................................
İLKYARDIM
BES232
..........................................................
BESİN İLAÇ ETKİLEŞİMİ
BES234
..........................................................
POZİTİF DAVRANIŞ DESTEĞİ
BES301
..........................................................
HASTALIKLARDA BESLENME TEDAVİSİ I
BES321
..........................................................
ANA VE ÇOCUK BESLENMESİ
BES323
..........................................................
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ I
BES307
..........................................................
TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI
BES309
..........................................................
BESLENME EĞİTİMİ VE DANIŞMANLIK
İNG311
..........................................................
MESLEKİ İNGİLİZCE I
BİL301
..........................................................
TEMEL BİLGİSAYAR VE TEKNOLOJİ KULLANIMI I
BES317
..........................................................
KLİNİK BİYOKİMYA
BES319
..........................................................
GÖRÜŞME TEKNİKLERİ
BES315
..........................................................
KRONİK HASTALIKLARA YAKLAŞIM
BES302
..........................................................
HASTALIKLARDA BESLENME TEDAVİSİ II
BES322
..........................................................
ÇOCUK HASTALIKLARINDA BESLENME TEDAVİSİ
BES324
..........................................................
TOPLU BESLENME SİSTEMLERİ II
BES308
..........................................................
TOPLUMDA BESLENME SORUNLARI VE EPİDEMİYOLOJİ
BES312
..........................................................
TOPLUM SAĞLIĞINDA BESLENME STAJI
İNG312
..........................................................
MESLEKİ İNGİLİZCE II
BES316
..........................................................
ARAŞTIRMA YÖNTEMLERİ VE BİYOİSTATİSTİK
BES330
..........................................................
ÇOCUK HASTALIKLARINA YAKLAŞIM
BES332
..........................................................
DÜNYA MUTFAKLARI
BES401
..........................................................
KLİNİK VE KURUM STAJI I
BES403
..........................................................
MEZUNİYET ÇALIŞMASI I
BES405
..........................................................
SEMİNER I
BES407
..........................................................
BİLİMSEL YAYIN ANALİZİ I
BES402
..........................................................
KLİNİK VE KURUM STAJI II
BES404
..........................................................
MEZUNİYET ÇALIŞMASI II
BES406
..........................................................
SEMİNER II
BES408
..........................................................
BİLİMSEL YAYIN ANALİZİ II
BES307 / TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI

BES307 / TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI



Akademik Personel : Prof. Dr. Ayla Gülden PEKCAN
Statü : Zorunlu
Kredi / AKTS: 3 / 2
Yarıyıl : 5
Günü :
Saati : 15:40
Yeri : AUD109
Devamlılık :
Dersin Amacı

Toplum beslenmesi ve beslenme epidemiyolojisi ile beslenme durumunun saptanması yöntemlerini öğretmek, bu yöntemleri hasta ve sağlıklı bireylerin beslenme durumunun saptanmasında uygulayabilmek ve bu konularda bilgi ve beceri kazandırmaktır.

Ders İçeriği
  1. 17062015-BES307-TOPLUMDA BESLENME DURUMUNUN SAPTANMASI.pdf
Ders Kütüphanesi
Kaynaklar
1) Margetts BM, Nelson M (1997). Design Concepts in Nutritional Epidemiology. Oxford University Press, Oxford, 2nd Ed.
2) Gibson RS (2005). Principles of Nutritional Assessment. Oxford University Press, Newyork, 2nd Ed.
3) Willett W (1998). Nutritional Epidemiology. Oxford University Press. NewYork, 2nd Ed.
4) Jelliffe DB, Jelliffe EFP. Community Nutritional Assessment. Oxford University Press, Ox