Ders İçerikleri | Beslenme ve Diyetetik | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

BESLENME VE DİYETETİK

Ders İçerikleri

HKÜ Eğitim Bilgi Sistemi kapsamında ders içeriklerine HKU EBS’den ulaşılabilmektedir. 

Beslenme ve Diyetetik Bölümü program içeriklerine linkten erişim sağlayabilirsiniz.

DERS İÇERİKLERİ

I.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES101 Beslenme İlkeleri-I Z 3 2 4 6
BES103 Fizyoloji-I Z 2 0 2 3
BES109 Temel Kimya Z 2 0 2 2
BES121 Temel Kimya Uygulamaları Z 0 2 1 2 BES109
BES111 Demografik Yapı ve Sağlık Z 2 0 2 2
BES113 Anatomi-I Z 2 0 2 3
BES117 Mesleki Oryantasyon Z 0 1 0 1
MAT103 Temel Matematik Z 3 0 3 3
İNG111 İngilizce-I Z 2 2 3 4
TÜR101 Türk Dili ve Edebiyatı-I Z 2 0 2 2
AİİT101 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I Z 2 0 2 2
23 30

II.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES102 Beslenme İlkeleri-II Z 3 2 4 6 BES101
BES104 Fizyoloji-II Z 2 0 2 3
BES106 Organik Kimya Z 2 0 2 4
BES108 Tıbbi Biyoloji ve Genetik Z 2 0 2 4
BES114 Anatomi-II Z 2 0 2 3
İNG112 İngilizce-II Z 2 2 3 4 İNG111
TÜR102 Türk Dili ve Edebiyatı-II Z 2 0 2 2
AİİT102 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II Z 2 0 2 2
BES124 Alan Seçmeli (Meslek Etiği) S 2 0 2 2
19 4 21 30

III.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES201 Spor ve Beslenme Z 2 0 2 2
BES203 Beslenme Biyokimyası-I Z 3 0 3 5
BES253  Besin Kimyası ve Analizleri I Z 2 0 2 3
BES255  Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I Z 0 2 1 2 BES253
BES207 Genel Mikrobiyoloji Z 3 0 3 4
BES227 Sosyoloji Z 3 0 3 3
İŞL211 Genel İşletme Z 2 0 2 2
İNG211 İngilizce-III Z 2 2 3 4
BES213 Alan Seçmeli (Fonksiyonel Besinler) S 2 0 2 2
Serbest Seçmeli S 2 0 2 3
21 4 23 30

IV.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES202 Gıda Kontrolü ve Mevzuatı Z 2 0 2 2
BES204 Beslenme Biyokimyası-II Z 3 0 3 5 BES203
BES254 Besin Kimyası ve Analizleri II Z 2 0 2 3 BES253
BES256 Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II Z 0 2 1 2 BES253,BES254,BES255
BES208 Gıda Mikrobiyolojisi Z 3 0 3 4
İLK202 İlkyardım Z 2 0 2 3
İNG212 İngilizce-IV Z 2 2 3 4 İNG211
BES238 Alan Seçmeli (Dünya Mutfakları) S 2 0 2 2
BES248 Alan Seçmeli (Psikoloji) S 2 0 2 2
Serbest Seçmeli S 2 0 2 3
20 4 22 30

V.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES301 Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-I Z 3 2 4 5
BES321 Anne ve Çocuk Beslenmesi Z 3 2 4 5
BES323 Toplu Beslenme Sistemleri-I Z 3 0 3 3
BES307 Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması Z 3 0 3 3
BES309 Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık Z 1 0 1 2
İNG311 Mesleki İngilizce-I Z 2 2 3 4
BİL301 Temel Bilgisayar ve Teknoloji Kullanımı Z 2 0 2 2
BES315 Alan Seçmeli (Kronik Hastalıklara Yaklaşım) S 2 0 2 2
BES333 Alan Seçmeli (Menü Planlama) S 2 0 2 2
BES325 Alan Seçmeli (Enteral Parenteral Beslenme) S 2 0 2 2
23 6 26 30

VI.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES302 Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-II Z 3 2 4 5 BES301
BES322 Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi Z 3 2 4 5 BES321
BES324 Toplu Beslenme Sistemleri-II Z 3 0 3 5 BES323
BES308 Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi Z 3 0 3 5 BES307
İNG312 Mesleki İngilizce-II Z 2 2 3 4 İNG311
BES316 Alan Seçmeli (Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik) S 2 0 2 2
BES330 Alan Seçmeli (Çocuk Hastalıklarına Yaklaşım) S 2 0 2 2
BES336 Alan Seçmeli  (Besin İlaç Etkileşimi) S 2 0 2 2
BES338 Alan Seçmeli (Açlık, Tokluk ve İştah Mekanizması) S 2 0 2 2
20 6 23 30

VII.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES467* Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Uygulamalar Z 0 35 9 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES451* Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES453* Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES455* Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES457* Toplum Beslenmesi Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES449 Proje Planlama İlkeleri Z 1 2 2 4
BES405 Seminer Hazırlama Z 1 2 2 4
BES407 Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-I) S 2 0 2 2
BES431 Alan Seçmeli (Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme) S 2 0 2 2
12 61 27 30

VIII.YARIYIL

Ders Kodu Ders Z/S T U Kredi AKTS ÖNKOŞUL
BES452* Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES454* Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES456* Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES458* Toplum Beslenmesi Uygulaması Z 0 14 6 9 BES101,BES102,BES301,BES302,

BES321,BES322,BES323,BES324

BES450 Proje Çalışması Z 0 3 2 5
BES406 Seminer Sunma Z 0 2 1 3
BES408 Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-II) S 2 0 2 2
BES430 Alan Seçmeli (Beslenme Antropometrisine Temel Yaklaşımlar) S 2 0 2 2
2 33 19 30
GENEL TOPLAM 146 132 186 240