HKÜ Eğitim Bilgi Sistemi kapsamında ders içeriklerine HKU Bologna Sisteminden ulaşılabilmektedir.
Beslenme ve Diyetetik Bölümü program içeriklerine linkten erişim sağlayabilirsiniz.
DERS İÇERİKLERİ
I.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES101 | Beslenme İlkeleri-I | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | – |
BES103 | Fizyoloji-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES109 | Temel Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES121 | Temel Kimya Uygulamaları | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES109 |
BES111 | Demografik Yapı ve Sağlık | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES113 | Anatomi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES117 | Mesleki Oryantasyon | Z | 0 | 1 | 0 | 1 | – |
MAT103 | Temel Matematik | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İNG111 | İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
TÜR101 | Türk Dili ve Edebiyatı-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 30 |
II.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES102 | Beslenme İlkeleri-II | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | BES101 |
BES104 | Fizyoloji-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES106 | Organik Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES108 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES114 | Anatomi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG112 | İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG111 |
TÜR102 | Türk Dili ve Edebiyatı-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES124 | Alan Seçmeli (Meslek Etiği) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
19 | 4 | 21 | 30 |
III.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES201 | Spor ve Beslenme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES203 | Beslenme Biyokimyası-I | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | – |
BES253 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES255 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253 |
BES207 | Genel Mikrobiyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
BES227 | Sosyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İŞL211 | Genel İşletme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
İNG211 | İngilizce-III | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BES213 | Alan Seçmeli (Fonksiyonel Besinler) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
21 | 4 | 23 | 30 |
IV.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES202 | Gıda Kontrolü ve Mevzuatı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES204 | Beslenme Biyokimyası-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES203 |
BES254 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | BES253 |
BES256 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253,BES254,BES255 |
BES208 | Gıda Mikrobiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
İLK202 | İlkyardım | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG212 | İngilizce-IV | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG211 |
BES238 | Alan Seçmeli (Dünya Mutfakları) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES248 | Alan Seçmeli (Psikoloji) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
20 | 4 | 22 | 30 |
V.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES301 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-I | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES321 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES323 | Toplu Beslenme Sistemleri-I | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES307 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES309 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık | Z | 1 | 0 | 1 | 2 | – |
İNG311 | Mesleki İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BİL301 | Temel Bilgisayar ve Teknoloji Kullanımı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES315 | Alan Seçmeli (Kronik Hastalıklara Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES333 | Alan Seçmeli (Menü Planlama) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES325 | Alan Seçmeli (Enteral Parenteral Beslenme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 6 | 26 | 30 |
VI.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES302 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-II | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES301 |
BES322 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES321 |
BES324 | Toplu Beslenme Sistemleri-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES323 |
BES308 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES307 |
İNG312 | Mesleki İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG311 |
BES316 | Alan Seçmeli (Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES330 | Alan Seçmeli (Çocuk Hastalıklarına Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES336 | Alan Seçmeli (Besin İlaç Etkileşimi) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES338 | Alan Seçmeli (Açlık, Tokluk ve İştah Mekanizması) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | |
20 | 6 | 23 | 30 |
VII.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES467* | Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Uygulamalar | Z | 0 | 35 | 9 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES451* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES453* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES455* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES457* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES449 | Proje Planlama İlkeleri | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES405 | Seminer Hazırlama | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES407 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-I) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES431 | Alan Seçmeli (Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
12 | 61 | 27 | 30 |
VIII.YARIYIL
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES452* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES454* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES456* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES458* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES450 | Proje Çalışması | Z | 0 | 3 | 2 | 5 | – |
BES406 | Seminer Sunma | Z | 0 | 2 | 1 | 3 | – |
BES408 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-II) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES430 | Alan Seçmeli (Beslenme Antropometrisine Temel Yaklaşımlar) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
2 | 33 | 19 | 30 | ||||
GENEL TOPLAM | 146 | 132 | 186 | 240 |