Ders planı için tıklayınız.
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES101 | Beslenme İlkeleri-I | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | – |
BES103 | Fizyoloji-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES109 | Temel Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES121 | Temel Kimya Uygulamaları | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES109 |
BES113 | Anatomi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES117 | Mesleki Oryantasyon | Z | 0 | 1 | 0 | 1 | – |
İNG111 | İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
TÜR101 | Türk Dili ve Edebiyatı-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | |
Zorunlu Alınması Gereken AKTS | 14 | 11 | 18 | 2 | |||
MAT103 | Temel Matematik | Z | 3 | 0 | 3 | 2 | |
BES111 | Demografik Yapı ve Sağlık | Z | 2 | 0 | 2 | 0 | |
Alan Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 2 | |||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 2 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 2 | |||
Toplam AKTS | 18 | 11 | 22 | 30 | |||
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES102 | Beslenme İlkeleri-II | Z | 2 | 4 | 4 | 6 | BES101 |
BES104 | Fizyoloji-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES106 | Organik Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES108 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES114 | Anatomi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG112 | İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG111 |
TÜR102 | Türk Dili ve Edebiyatı-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Zorunlu Alınması Gereken AKTS | 16 | 6 | 19 | 27 | – | ||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||
Toplam AKTS | 18 | 6 | 21 | 30 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES203 | Beslenme Biyokimyası-I | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | – |
BES253 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES255 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | Z | 0 | 4 | 1 | 2 | BES253 |
BES207 | Genel Mikrobiyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
BES227 | Sosyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İNG211 | İngilizce-III | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
Zorunlu Alınması Gereken AKTS | 13 | 6 | 15 | 21 | |||
BES213 | Fonksiyonel Besinler (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İŞL211 | Genel İşletme (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES201 | Spor ve Beslenme (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 4 | 0 | 4 | 6 | |||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli (1 ders) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||
Toplam AKTS | 19 | 6 | 21 | 30 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES240 | Besin Kontrolü ve Mevzuatı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES204 | Beslenme Biyokimyası-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES203 |
BES254 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | BES253 |
BES256 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | Z | 0 | 4 | 1 | 2 | BES253,BES254,BES255 |
BES242 | Besin Mikrobiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
İNG212 | İngilizce-IV | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG211 |
Zorunlu Alınması Gereken AKTS | 10 | 6 | 12 | 18 | |||
BES238 | Dünya Mutfakları (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES248 | Psikoloji (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
İLK202 | İlkyardım (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 6 | 0 | 6 | 9 | |||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||
Toplam AKTS | 18 | 6 | 20 | 30 |
5. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES301 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-I | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES321 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES323 | Toplu Beslenme Sistemleri-I | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
BES307 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
Zorunlu AKTS | 12 | 4 | 14 | 18 | |||
BES315 | Kronik Hastalıklara Yaklaşım (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES317 | Klinik Biyokimya (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES333 | Menü Planlama (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES325 | Enteral Parenteral Beslenme (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES309 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
İNG311 | Mesleki İngilizce-I (Alan Seçmeli) | S | 2 | 2 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 6 | 2 | 6 | 9 | |||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli (1 ders) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||
Toplam AKTS | 20 | 6 | 22 | 30 |
6. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES302 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-II | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES301 |
BES322 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES321 |
BES324 | Toplu Beslenme Sistemleri-II | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | BES323 |
BES308 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | BES307 |
İNG312 | Mesleki İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG311 |
Zorunlu AKTS | 12 | 4 | 14 | 18 | |||
İNG312 | Mesleki İngilizce-II | S | 2 | 2 | 2 | 3 | |
BES316 | Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES330 | Çocuk Hastalıklarına Yaklaşım (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES336 | Besin İlaç Etkileşimi (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES338 | Açlık, Tokluk ve İştah Mekanizmaları (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 6 | 0 | 6 | 9 | |||
Üniversite Geneli Serbest Seçmeli (1 ders) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | ||
Seçmeli AKTS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||
20 | 4 | 22 | 30 |
7. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar (2 tane seçilecektir.) (Her bir uygulama 6 Kredi, 7 AKTS) BES461 Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar – Yetişkin BES463 Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar – Çocuk BES465 Toplu Beslenme Sistemlerinde Mesleki Uygulamalar BES467 Toplum Beslenmesinde Mesleki Uygulamalar |
Z | 2 | 28 | 12 | 14 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
|
BES469 | Beslenme ve Diyetetik Alanında Mesleki Uygulamalar | Z | 1 | 40 | 5 | 7 | |
BES449 | Proje Planlama İlkeleri | Z | 1 | 2 | 1 | 2 | |
BİL401 | Temel Bilgisayar ve Teknoloji Kullanımı | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Zorunlu AKTS | 6 | 70 | 20 | 26 | |||
BES407 | Bilimsel Yayın Analizi-I (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES431 | Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES409 | Meslek Etiği (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 4 | 0 | 4 | 4 | |||
Toplam AKTS | 10 | 70 | 24 | 30 |
8. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar (2 tane seçilecektir.) (Her bir uygulama 6 Kredi, 7 AKTS) BES462 Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar – Yetişkin BES464 Klinik Beslenmede Mesleki Uygulamalar – Çocuk BES466 Toplu Beslenme Sistemlerinde Mesleki Uygulamalar BES468 Toplum Beslenmesinde Mesleki Uygulamalar |
Z | 2 | 28 | 12 | 14 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
|
BES420 | Seminer Hazırlama ve Sunma | Z | 0 | 2 | 1 | 3 | |
BES450 | Proje Çalışması | Z | 0 | 3 | 2 | 4 | |
Zorunlu AKTS | 2 | 33 | 15 | 21 | |||
BES408 | Bilimsel Yayın Analizi-II (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES430 | Beslenme Antropometrisine Temel Yaklaşımlar (Alan Seçmeli) | S | 2 | 0 | 2 | 3 | |
BES230 | Beslenme Antropolojisi (Alan Seçmeli) | S | 2 | 3 | 2 | 3 | |
Alan Seçmeli AKTS | 6 | 3 | 6 | 9 | |||
Toplam AKTS | 8 | 36 | 21 | 30 | |||
GENEL TOPLAM | 131 | 145 | 173 | 240 | |||
Alan Seçmeli Ders Yüzdesi | %20.0 | 48 | |||||
Seçmeli Ders Yüzdesi | %7.50 | 18 | |||||
Zorunlu Ders Yüzdesi | %72.50 | 174 |
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES101 | Beslenme İlkeleri-I | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | – |
BES103 | Fizyoloji-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES109 | Temel Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES121 | Temel Kimya Uygulamaları | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES109 |
BES111 | Demografik Yapı ve Sağlık | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES113 | Anatomi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES117 | Mesleki Oryantasyon | Z | 0 | 1 | 0 | 1 | – |
MAT103 | Temel Matematik | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İNG111 | İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
TÜR101 | Türk Dili ve Edebiyatı-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 30 |
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES102 | Beslenme İlkeleri-II | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | BES101 |
BES104 | Fizyoloji-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES106 | Organik Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES108 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES114 | Anatomi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG112 | İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG111 |
TÜR102 | Türk Dili ve Edebiyatı-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES124 | Alan Seçmeli (Meslek Etiği) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
19 | 4 | 21 | 30 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES201 | Spor ve Beslenme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES203 | Beslenme Biyokimyası-I | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | – |
BES253 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES255 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253 |
BES207 | Genel Mikrobiyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
BES227 | Sosyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İŞL211 | Genel İşletme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
İNG211 | İngilizce-III | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BES213 | Alan Seçmeli (Fonksiyonel Besinler) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
21 | 4 | 23 | 30 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES202 | Gıda Kontrolü ve Mevzuatı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES204 | Beslenme Biyokimyası-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES203 |
BES254 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | BES253 |
BES256 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253,BES254,BES255 |
BES208 | Gıda Mikrobiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
İLK202 | İlkyardım | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG212 | İngilizce-IV | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG211 |
BES238 | Alan Seçmeli (Dünya Mutfakları) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES248 | Alan Seçmeli (Psikoloji) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
20 | 4 | 22 | 30 |
5. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES301 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-I | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES321 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES323 | Toplu Beslenme Sistemleri-I | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES307 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES309 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık | Z | 1 | 0 | 1 | 2 | – |
İNG311 | Mesleki İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BİL301 | Temel Bilgisayar ve Teknoloji Kullanımı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES317 | Alan Seçmeli (Klinik Biyokimya) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES315 | Alan Seçmeli (Kronik Hastalıklara Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES333 | Alan Seçmeli (Menü Planlama) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES325 | Alan Seçmeli (Enteral Parenteral Beslenme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 6 | 26 | 30 |
6. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES302 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-II | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES301 |
BES322 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES321 |
BES324 | Toplu Beslenme Sistemleri-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES323 |
BES308 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES307 |
İNG312 | Mesleki İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG311 |
BES316 | Alan Seçmeli (Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES330 | Alan Seçmeli (Çocuk Hastalıklarına Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES336 | Alan Seçmeli (Besin İlaç Etkileşimi) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES338 | Alan Seçmeli (Açlık, Tokluk ve İştah Mekanizmaları) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
20 | 6 | 23 | 30 |
7. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES441* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES443* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES445* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES447* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES449 | Proje Planlama İlkeleri | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES405 | Seminer Hazırlama | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES407 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-I) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES431 | Alan Seçmeli (Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
6 | 32 | 20 | 30 |
8. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES442* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES444* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES446* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES448* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES450 | Proje Çalışması | Z | 0 | 3 | 2 | 5 | – |
BES406 | Seminer Sunma | Z | 0 | 2 | 1 | 3 | – |
BES408 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-II) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES430 | Alan Seçmeli (Beslenme Antropometrisine Temel Yaklaşımlar) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES432 | Alan Seçmeli (Beslenme Eğitiminde Yaratıcı Drama Eğitimi) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
2 | 33 | 19 | 30 | ||||
GENEL TOPLAM | 133 | 87 | 177 | 240 | |||
Seçmeli Ders Yüzdesi | %21.6 | ||||||
Zorunlu Ders Yüzdesi | %78.4 |
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES101 | Beslenme İlkeleri-I | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | – |
BES103 | Fizyoloji-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES109 | Temel Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES121 | Temel Kimya Uygulamaları | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES109 |
BES111 | Demografik Yapı ve Sağlık | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES113 | Anatomi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES117 | Mesleki Oryantasyon | Z | 0 | 1 | 0 | 1 | – |
MAT103 | Temel Matematik | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İNG111 | İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
TÜR101 | Türk Dili ve Edebiyatı-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-I | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 30 |
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES102 | Beslenme İlkeleri-II | Z | 3 | 2 | 4 | 6 | BES101 |
BES104 | Fizyoloji-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES106 | Organik Kimya | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES108 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | Z | 2 | 0 | 2 | 4 | – |
BES114 | Anatomi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG112 | İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG111 |
TÜR102 | Türk Dili ve Edebiyatı-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
AİİT102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi-II | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES124 | Alan Seçmeli (Meslek Etiği) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
19 | 4 | 21 | 30 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES201 | Spor ve Beslenme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES203 | Beslenme Biyokimyası-I | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | – |
BES253 | Besin Kimyası ve Analizleri I | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
BES255 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253 |
BES207 | Genel Mikrobiyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
BES227 | Sosyoloji | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
İŞL211 | Genel İşletme | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
İNG211 | İngilizce-III | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BES213 | Alan Seçmeli (Fonksiyonel Besinler) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
21 | 4 | 23 | 30 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES202 | Gıda Kontrolü ve Mevzuatı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES204 | Beslenme Biyokimyası-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES203 |
BES254 | Besin Kimyası ve Analizleri II | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | BES253 |
BES256 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | Z | 0 | 2 | 1 | 2 | BES253,BES254,BES255 |
BES208 | Gıda Mikrobiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 4 | – |
İLK202 | İlkyardım | Z | 2 | 0 | 2 | 3 | – |
İNG212 | İngilizce-IV | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG211 |
BES238 | Alan Seçmeli (Dünya Mutfakları) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES248 | Alan Seçmeli (Psikoloji) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
Serbest Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 3 | – | |
20 | 4 | 22 | 30 |
5. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES301 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-I | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES321 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | – |
BES323 | Toplu Beslenme Sistemleri-I | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES307 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | Z | 3 | 0 | 3 | 3 | – |
BES309 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlık | Z | 1 | 0 | 1 | 2 | – |
İNG311 | Mesleki İngilizce-I | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | – |
BİL301 | Temel Bilgisayar ve Teknoloji Kullanımı | Z | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES315 | Alan Seçmeli (Kronik Hastalıklara Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES333 | Alan Seçmeli (Menü Planlama) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES325 | Alan Seçmeli (Enteral Parenteral Beslenme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
23 | 6 | 26 | 30 |
6. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES302 | Hastalıklarda Beslenme Tedavisi-II | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES301 |
BES322 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi | Z | 3 | 2 | 4 | 5 | BES321 |
BES324 | Toplu Beslenme Sistemleri-II | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES323 |
BES308 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | Z | 3 | 0 | 3 | 5 | BES307 |
İNG312 | Mesleki İngilizce-II | Z | 2 | 2 | 3 | 4 | İNG311 |
BES316 | Alan Seçmeli (Araştırma Yöntemleri ve Biyoistatistik) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES330 | Alan Seçmeli (Çocuk Hastalıklarına Yaklaşım) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES336 | Alan Seçmeli (Besin İlaç Etkileşimi) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES338 | Alan Seçmeli (Açlık, Tokluk ve İştah Mekanizmaları) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
20 | 6 | 23 | 30 |
7. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES441* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES443* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES445* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES447* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES449 | Proje Planlama İlkeleri | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES405 | Seminer Hazırlama | Z | 1 | 2 | 2 | 4 | – |
BES407 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-I) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES431 | Alan Seçmeli (Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
6 | 32 | 20 | 30 |
8. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS | ÖNKOŞUL |
BES442* | Klinik Beslenme Yetişkin Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES444* | Klinik Beslenme Çocuk Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES446* | Toplu Beslenme Sistemleri Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES448* | Toplum Beslenmesi Uygulaması | Z | 0 | 14 | 6 | 9 | BES101,BES102,BES301,BES302,
BES321,BES322,BES323,BES324 |
BES450 | Proje Çalışması | Z | 0 | 3 | 2 | 5 | – |
BES406 | Seminer Sunma | Z | 0 | 2 | 1 | 3 | – |
BES408 | Alan Seçmeli (Bilimsel Yayın Analizi-II) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES432 | Alan Seçmeli (Besinler İle İlgili Yasal Düzenlemeler) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
BES432 | Alan Seçmeli (Beslenme Eğitiminde Yaratıcı Drama Eğitimi) | S | 2 | 0 | 2 | 2 | – |
2 | 33 | 19 | 30 | ||||
GENEL TOPLAM | 133 | 87 | 177 | 240 | |||
Seçmeli Ders Yüzdesi | %21.6 | ||||||
Zorunlu Ders Yüzdesi | %78.4 |
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES501 | İLERİ BESLENME-I | Z | 3 | 0 | 3 | 9 |
BES503 | SEMİNER | Z | 0 | 0 | 0 | 7 |
ALAN SEÇMELİ | S | 3 | 0 | 3 | 7 | |
ALAN SEÇMELİ | S | 3 | 0 | 3 | 7 | |
9 | 30 |
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES502 | İLERİ BESLENME-II | Z | 3 | 0 | 3 | 9 |
ALAN SEÇMELİ | S | 3 | 0 | 3 | 7 | |
ALAN SEÇMELİ | S | 3 | 0 | 3 | 7 | |
ALAN SEÇMELİ | S | 3 | 0 | 3 | 7 | |
12 | 30 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES509 | Tez Çalışması-I | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES510 | Tez Çalışması-II | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 |
1. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES601 | Seminer I | Z | 0 | 0 | 0 | 8 |
BES605 | Klinik Beslenme I | Z | 4 | 0 | 4 | 14 |
Alan Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 8 | |
6 | 30 |
2. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES602 | Seminer II | Z | 0 | 0 | 0 | 8 |
BES606 | Klinik Beslenme II | Z | 4 | 0 | 4 | 14 |
Alan Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 8 | |
6 | 30 |
3. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES603 | Doktora Yeterlilik Çalışması I | Z | 0 | 0 | 0 | 12 |
BES607 | İleri Biyoistatistik Uygulamaları | Z | 4 | 0 | 4 | 10 |
Alan Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 8 | |
6 | 30 |
4. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES604 | Doktora Yeterlilik Çalışması II | Z | 0 | 0 | 0 | 12 |
BES608 | Beslenme ve Diyetetikte Araştırma Planlama, Yönetme ve Araştırma Etiği | Z | 4 | 0 | 4 | 10 |
Alan Seçmeli | S | 2 | 0 | 2 | 8 | |
6 | 30 |
5. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES621 | Tez Çalışması-I | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 |
6. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES622 | Tez Çalışması-II | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 |
7. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES623 | Tez Çalışması-III | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 |
8. Yarıyıl
Ders Kodu | Ders | Z/S | T | U | Kredi | AKTS |
BES624 | Tez Çalışması-IV | 0 | 0 | 0 | 30 | |
0 | 30 | |||||
24 | 240 |