Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi Hazırlandı

BESLENME VE DİYETETİK

Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi Hazırlandı

Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi Hazırlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından toplu beslenme sistemlerinde uygulanmak üzere, editörlüğünü HKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Yasemin BEYHAN’ın yaptığı, bölümümüzün öğretim üyelerinden Öğr. Gör. Mehmet UZ ve araştırma görevlilerinden Arş. Gör. Mustafa Anıl ERBAĞCI’nın da katkılarıyla “Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi” hazırlandı. Üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla hazırlanan rehber, menü planlama ve menülere yönelik standart gramajları içeriyor. Rehber, tüm kamu ve özel kurumlarında (eğitim kurumları, iş yerleri) sağlıklı beslenmenin geliştirilmesi için sağlıklı beslenme çevreleri oluşturulması, menü planlamasında sağlığı koruyucu ve geliştirici (enerji, tuz, şeker, yağın azaltılması, posanın arttırılması) uygulamaların yapılması, porsiyon kontrolünün sağlanması için standart tarifeler oluşturma, toplu tüketim yerlerinde kişisel sağlıklı seçimlere olanak sağlayacak menülerinin oluşturulmasını amaçlıyor. Haberin devamına, https://www.aa.com.tr/tr/saglik/toplu-beslenme-sistemlerinde-ulusal-menu-planlama-ve-uygulama-rehberi-hazirlandi/2021837 adresinden ulaşılabilir.

Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi
Toplu Beslenme Sistemlerinde Ulusal Menü Planlama ve Uygulama Rehberi