Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kalite Birimi | Beslenme ve Diyetetik | Hasan Kalyoncu Üniversitesi

Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kalite Birimi

HKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölümü Kalite Birimi kapsamında;

• Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörlüğümüzün PUKO döngüsünü tamamlaması için gerekli olan tüm anketlerin uygulanması, görüş ve önerilerin toparlanması, iç/dış paydaşların analizi, sınavların madde analizleri ve sınavların değerlendirme belirtke tabloları her bir ders için uygulanıyor olmakta olup çalışmalar devam etmektedir.
  • Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörlüğü dönemlik olarak raporlaştırıp, Bölüm Başkanlığına ve ilgili Koordinatörlüklere sonuçları teslim etmektedir.
  • Dersle ve yönetimle ilgili olacak iyileştirmeler bölüm/öğretim üyesi bazında gerçekleştirilmektedir.

Bu kapsamda, 2020-21 dönemine ait Ölçme ve Değerlendirme Koordinatörlüğünün gerçekleştirdiği anketler şu şekildedir:

• Ders Memnuniyeti Anketi,
  •  Ders Programı Memnuniyeti Anketi,
  • Öğretim Elemanı/Üyesi Memnuniyeti Anketi,
  •  Uygulama Alanı Memnuniyeti Anketi,
  •  Dış paydaşlar Memnuniyeti Anketi,
  • Danışman Memnuniyeti Anketi,
  • Uzaktan Eğitim Memnuniyeti Anketi,
  •  Müfredat Memnuniyeti Anketi,
  •  Program Çıktıları Değerlendirme Anketi,
  •  Akademik/İdari Personel Memnuniyeti Değerlendirme Anketi

Bu anketler öğrenciler, akademik/idari personeller, dış paydaşlar ve mezunlarımıza uygulanmaktadır.

Sınavlarımızın;

• Ders Belirtke Tabloları
  • Sınav Belirtke Tabloları (Sınav Matrisleri)
  • Çoktan seçmeli ve klasik sınavların madde analizleri
  • Sınav Değerlendirme Belirtke Tabloları gibi ölçme-değerlendirme yöntemleri de kullanılmaktadır.

2020-21 dönemine ait raporlar aşağıda sunulmuştur.

2020-21 GÜZ DÖNEMİ UYGULAMA MEMNUNİYET ANKET SONUÇLARI

2020-21 BAHAR DÖNEMİ UYGULAMA MEMNUNİYET ANKET SONUÇLARI

2021-22 dönem anketleri uygulanmaya devam etmektedir.